5 x must-reads voor deze winter

December is de maand van lijstjes. Ik vind het altijd fijn om met lijstjes terug te blikken en geïnspireerd te raken. En natuurlijk om mijn favorieten met jou delen! Het afgelopen jaar heb ik veel interessante boeken ontdekt. Dit zijn mijn 5 must reads voor deze winter.

✩ Sapiens – Yuval Noah Harari

Altijd al willen weten waar we vandaan komen en waarom wij mensen doen zoals we doen? Harari schetst een fascinerend beeld van jou en mij en geeft echt stof tot nadenken. Lastig om niet in één keer uit te lezen. Hét boek dat op het nachtkastje van Obama, Mark Zuckerberg, Bill Gates en de mijne ligt. Dikke aanrader dus.

✩ Homo Deus – Yuval Noah Harari

Het vervolg op Sapiens. Dit keer gaat het over onze zoektocht naar geluk, kunstmatig leven en het verlangen naar onsterfelijkheid. Oftewel, de schrijver werpt zijn blik op de toekomst. Waar gaan we naartoe en hoe beschermen we onze wereld tegen onze eigen verwoestende krachten? Confronterend en super boeiend.

✩ Mythos – Stephen Fry

Ik ben altijd al dol geweest op Griekse mythen en word bij voorbaat gelukkig van een boek als Mythos. Toch is het een kunst om eeuwenoude verhalen op originele wijze nieuw leven in te blazen. Stephen Fry is dat in ieder geval gelukt! Als echte storyteller weet hij de beroemde mythen in een toegankelijk, vermakelijk en humoristisch verhaal te gieten. Like!

✩ Een nieuwe aarde – Eckhart Tolle

Dit boek is iets ouder, maar het onderwerp actueler dan ooit. En voor mij een mega eyeopener! Tolle laat zien hoe wij onszelf identificeren met gedachten, emoties, ons lichaam, rollen (moeder, dochter, partner etc.), werk en spullen. We leven vanuit ons ego en dat maakt ons ontevreden en ongelukkig. Hoog tijd om wakker én bewust te worden! Een aanrader als je interesse hebt in persoonlijke en spirituele groei.

✩ Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Een heerlijk handboek om meer rust te vinden in onze drukke wereld. Sunim is een Koreaanse boeddhistische monnik en als een warme vriend spreekt hij je met eenvoudige woorden toe. Hij geeft helder advies hoe je mindful kunt omgaan met drukke of vervelende situaties, negatieve emoties, je naasten en jezelf. Werkt perfect als dagelijkse reminder!

Welke boeken vind jij goed en raad je me aan? Ik ben benieuwd! ✩

Dit vind je misschien ook leuk

%d bloggers liken dit: