Doen! Koninklijk overnachten in Sevilla

rooftop Fontecruz Sevilla Seises

Slapen in een paleis omgetoverd tot hotel in hartje Sevilla? Yes please! Want laten we eerlijk zijn: een beetje luxe en comfort kan nooit kwaad! Tijdens mijn citytrip naar deze Spaanse stad verbleef ik bij Fontecruz Sevilla Seises. Mega centraal mét rooftop zwembad! Lees hier mijn ervaring.

Old versus new

Verborgen in een smalle steeg middenin het oude stadscentrum, ligt Fontecruz Sevilla Seises. Een luxe en toegankelijk 4-sterrenhotel gevestigd in een voormalig paleis uit de 16e eeuw. Overal in het pand zie je eeuwenoude details, subtiel verwerkt in een modern en luxueus interieur. Denk aan marmeren zuilen, stenen bogen, terracotta vloeren en meubels uit lang vervlogen tijden. In de hal is zelfs een eeuwenoude opgraving te zien!

Fontecruz Sevilla Seises Hotel

Fontecruz Sevilla lounge

Hemels slapen

Prachtig, dat historische tintje, maar ik slaap liever à la de 21ste eeuw. Gelukkig zijn de hotelkamers van alle moderne faciliteiten en luxe voorzien. Het is er ruim, koel en licht, met een prima bed en uitzicht op een schaduwrijke binnenplaats. En rust kan ik érg waarderen in een warme en bruisende stad als Sevilla.

Fontecruz Sevilla hotelkamer

Onder de blauwe hemel

Een van de fijnste plekken van het hotel bevindt zich op het hoogste punt. Fontecruz beschikt namelijk over een rooftop pool mét fenomenaal uitzicht op de majestueuze kathedraal en de Giralda toren. Gezien de temperaturen in Sevilla is het écht geen overbodige luxe om voor een hotel met zwembad te kiezen. ’s Avonds kruip je weg in een loungezitje van de Pura Vida rooftop bar. Nippend aan een cocktail is het genieten met uitzicht op de kleurrijke daken. Terwijl de zon langzaam ondergaat en de lucht roze kleurt, zwermen honderden zwaluwen rond de kathedraal. Een ultiem gevoel van vrijheid verzekerd!

Sevilla Hotel Rooftop Pool

Perfecte start

Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag en gelukkig kom ik bij Fontecruz aan mijn trekken. Er is volop keuze aan verse hapjes. Van belegde broodjes, traditionele tortilla en romige gazpacho tot yoghurt, vers fruit en een tafel vol zoet. Het vriendelijke personeel maakt je favoriete koffie en eieren naar keuze. Enige minpunt: het lukt je hier niet om met mate te ontbijten (lees: plofbuik)!

Sevilla Hotel Ontbijt Bar

Sevilla Hotel ontbijt

Rollend naar huis

Uiteraard is de locatie een van de belangrijkste elementen van je slaapplek. Dat zit bij Fontecruz wel goed. Het hotel ligt op slechts 150 meter van de kathedraal en de levendige, oude wijk Santa Cruz. Centraler kan bijna niet en alle highlights en must sees waarover je in mijn andere blog leest, zijn allemaal op loopafstand. Ideaal! Verdwaal door smalle steegjes, laat je verrassen door verborgen pleintjes en kerken en proef heerlijke tapas bij een van de lokale bodega’s. Je vindt het allemaal op steenworpafstand van het hotel en kunt dus écht rollend naar huis.

Sevilla uitzicht op de kathedraal

Wil ik boeken

Ook prinsheerlijk in Sevilla overnachten? Boek dan je verblijf bij Fontecruz Sevilla Seises. Enjoy!

* Dit verblijf is mede mogelijk gemaakt door Fontecruz Sevilla Seises, het Spaans Verkeersbureau en Sevilla Turismo.

Dit vind je misschien ook leuk

%d bloggers liken dit: