Dit wil je doen op Curaçao

Mambo Beach op Curaçao.

Een tropisch klimaat, kristalhelder water en parelwitte stranden maken van Curaçao een geweldige zonbestemming. Je kunt er duiken, snorkelen en lekker tot rust komen. Maar het middelste ABC-eiland is erg veelzijdig en heeft naast een schitterende onderwaterwereld nog veel meer te bieden.

Flamingo’s en cactussen

Curaçao ontdek je het beste met de auto. Daarom boeken we een huurauto en rijden we via Willemstad naar het noorden. Er loopt maar één ringweg over het eiland. Verdwalen gaat je dus bijna niet lukken! De verkeersborden, straat -en plaatsnamen zijn hetzelfde zijn als in Nederland. Een aparte gewaarwording in zo’n ander land! Anders dan de kust – waar je geweldig kunt snorkelen en duiken – is het binnenland van Curaçao droog en dor. De bergen zijn begroeid met enorme cactussen. Het felle roze van de flamingo’s die we onderweg passeren, springen dan ook meteen in het oog.

Flamingo's op Curaçao

Het verleden van Curaçao

Dichtbij Westpunt, het meest noordwestelijkste punt van Curaçao, ligt Grote Knip en landhuis Knip. Sinds de 18e eeuw was dit het hoofdkwartier van de Kenepa plantage. Hier leefden en werkten zo’n 300 slaven. Bijzonder aan deze plek is de opstand van 1795 onder leiding van Tula. Hoewel de opstand werd neergeslagen, was dit het begin van de grootste slavenopstand in de geschiedenis van de Nederlandse Antillen. En groeide Tula uit tot de nationale held van Curaçao. We zijn alleen in het landhuis, dat nu dienst doet als museum. De wind huilt en laat de luiken klapperen. Ik lees de namen van de slaven en hun opgelegde straffen. Er bekruipt me een onbehaaglijk gevoel. Wat een gruwelijkheden hebben zich hier afgespeeld. Als we weer buiten staan, zijn we stil en geraakt.

Landhuis Grote Knip op Curaçao

Kleurrijk UNESCO-erfgoed

Een van de bekendste plaatjes van Curaçao is natuurlijk Willemstad. Met zijn kleurrijke architectuur dat een mix is van Nederlandse, Portugese en Spaanse invloeden, behoort de stad sinds 1997 tot UNESCO-erfgoed. Omdat het overdag te warm is, nemen we tegen zonsondergang een taxi naar Willemstad. We slenteren over de Handelskade en de Pontjesbrug en bewonderen de kleurrijke, monumentale panden in het centrum. Ik blijf het bijzonder vinden om in het straatbeeld zoveel Nederlandse invloeden te herkennen. Plotseling verschijnen er dreigende, donkere wolken aan de hemel. De lucht wordt inktzwart. Er klinkt onweer en er steekt een harde wind op. Door deze onverwachte tropische storm kunnen we niet anders dan schuilen bij een café. Aan ons bezoek aan Willemstad komt een onverwachts einde.

Handelskade op Curaçao

Infinity pool

Curaçao is de perfecte strandbestemming, dus wanneer we niet met de auto op pad zijn, zoeken we het strand en het verkoelende zeewater op. We verblijven bij Sunscape, een mooi en luxe all inclusive resort met privéstrand en een groot zwembad met infinity pool. Hoewel ik graag op de bonnefooi restaurants ontdek, bevalt all inclusive me hier uitstekend. Het eten is goed. En met vijf verschillende á la carte restaurants – waaronder een Japanner, Grill en visrestaurant – is er volop keuze. Er is een sportschool en een wellness waar ik van een relaxte massage geniet.

Met een cocktail genieten van het uitzicht op Curaçao.

Zonsondergang op Curaçao

Voeten in het zand

Het populaire Mambo Beach ligt op steenworp afstand van ons hotel. Hier moet je zijn voor een cocktail, diner of feestje want het stikt hier van de hippe strandtenten, restaurants en beachbars. En heel veel Nederlanders. Op Mambo Beach kun je met je voeten in het zand uit je plaat gaan op een feestje, of juist genieten van romantisch diner met uitzicht op zee. Onze laatste avond brengen we door bij Madero Ocean Club. Met een heerlijke, verse sea food platter, wuivende palmbomen en een aangename bries is het hier goed toeven. Op de achtergrond draait de dj relaxte loungemuziek. Een perfecte afsluiter van onze trip naar Curaçao.

Beachclub Madero op Curaçao

Deze blog verschijnt ook op NextDestination.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

%d bloggers liken dit: