Hotspot Bhalu: food, drinks & yoga

Yoga is hot. En dan doel ik niet op Bikram yoga bij 35 graden. Ook in Nijmegen is er een groot en divers aanbod voor de nodige ontspanning en flexibiliteit. Maar een plek waar yoga, food & drinks samenkomen, was er nog niet. Tot nu! Bhalu is een koffiebar en huiskamer waar je na een yogasessie kunt relaxen met een lekkere koffie of lunch. Ik sprak met de oprichters en volgde een ontspannen én intensieve Vinyasa les.

Groen als gras

In de Bloemerstraat in het centrum van Nijmegen, springt de begroeide gevel van Bhalu direct in het oog. En ook in het interieur speelt groen – van planten tot met mos bedekte pilaren – een belangrijke rol. In deze ruimtelijke en lichte koffiebar nestel je op de bank met een kop thee of geniet je aan tafel van een healthy lunch. Zoek je een rustige plek om te werken of een boek te lezen? Ook dat kan hier! Als je de intentie hebt om te ontspannen, dan zit je goed bij Bhalu.

Bhalu bar Nijmegen

Beeld © by Bhalu

Van dromen naar doen

En dat is precies wat de oprichters Kees en Christiaan voor ogen hadden. Ze kennen elkaar zo’n vijftien jaar en ondernemen heeft er bij allebei altijd in gezeten. Vorig jaar ontstond het idee om hun krachten te bundelen en hun droom te verwezenlijken. Ze zochten naar een concept waarin horeca samenkomt met mindfulness en ontspanning. Een plek die staat voor bewustwording, persoonlijke groei en balans. En dat werd Bhalu.

Koffiebar bij Bhalu

Beeld © by Bhalu

Go with the flow

Er was geen twijfel over mogelijk dat er een yogastudio bij moest komen. En met succes. Wat drie maanden geleden begon met yoga teachers Marleen en Niki is inmiddels uitgebreid naar zes teachers. Bij Bhalu heb je de keuze uit verschillende yogastijlen. Van dynamische Hatha en Vinyasa tot ontspannen Chakra en Restorative yoga. En er is zelfs een yogales voor mannen! Op zondag zijn er workshops. Van mindfulness, reiki tot freerunning en Tai Chi. Terug naar de yogastudio. Die bevindt zich in het souterrain van het pand. Denk niet aan een bedompte, koude zaal. Het is juist een aangename en goed geïsoleerde ruimte. En dankzij vloerverwarming krijg je zeker geen koude voeten! Ik volg een ontspannen maar intensieve Vinyasa yoga practice bij Niki. De dynamische houdingen, de focus op ademhaling in combinatie met rustgevende muziek brengen me helemaal in een relaxte flow. Na de les krijg ik een kop verse thee terwijl ik met nieuwe energie weer op adem kom. 

Yoga bij Bhalu

Beeld © by Bhalu

Eat good & feel good by Bhalu

De yogales is goedgekeurd maar natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig naar de menukaart! Naast goede koffie serveert Bhalu healthy smoothies, sappen en frisdranken. En verse thee met bijzondere smaken. Wel eens gehoord van Himalaya Gold uit Nepal of Gezouten Kersenbloem uit Japan? Alle gerechten van de wisselende ontbijt -en lunchkaart bestaan uit biologische streekproducten. Vegetariërs en vegans hebben volop keuze, maar je geniet hier ook van speltbrood met gegrilde kip. Bij Bhalu proef en ervaar je echt dat er bewust over het food concept is nagedacht.

Bhalu koffiebar

Beeld © by Bhalu

Uitgebalanceerd

Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn; ik ben best wel Bhalu-fan. Ik vind het te gek als mensen hun dromen najagen en een verfrissend, nieuw concept neerzetten. Goed eten en drinken in combinatie met yoga in een inspirerende setting maken van Bhalu echt een bijzondere plek. Dus ben je heel relaxed of juist gestrest? Een middag Bhalu doet wonderen!

Benieuwd naar yoga bij Bhalu? Voor vijf euro kun je een proefles volgen en ervaren of het wat voor je is. Op de website van Bhalu vind je meer informatie over de yogalessen en het lesrooster.

 

Dit vind je misschien ook leuk

%d bloggers liken dit: