Snorkelen op tropisch Curaçao

Zeeschildpadden spotten op Curaçao.

Gekleurde bladeren vallen van de bomen. Het wordt kouder en de dagen korter. De zomer is nu echt voorbij. Maar voordat ook ik eraan moet geloven, ontsnap ik nog even naar een warm oord. Bestemming: Curaçao. De komende weken gaan mijn vriend en ik de Caribische onderwaterwereld ontdekken!

Bon día Curaçao

Na een lange nacht vliegen ontwaak ik ’s ochtends in een groot, wit bed. Gedesoriënteerd kan ik niet meteen plaatsen waar ik ben. Ik stap uit bed, open de balkondeuren en werp een blik naar buiten. Voor me ligt een azuurblauwe zee met een poedersuikerstrand. Ik zie palmbomen en een felle zon aan de horizon. In de verte scheuren jongens op waterscooters voorbij. Bon día Curaçao!

Burn baby!

Het is bloedheet. Orkaan Maria teistert de Bovenwindse eilanden en heeft alle wind van Curaçao weggetrokken. Vreemd om te beseffen dat een orkaan zelfs op 700 kilometer afstand zoveel invloed heeft. Op Curaçao is het 35 graden en dus volledig windstil waardoor we ons vooral van de schaduw naar de zee verplaatsen. Dat laatste is geen straf. Het glasheldere water brengt verkoeling en de kleurrijke onderwaterwereld zorgt voor uren vermaak.

Een van de mooiste stranden van Curaçao.

Magisch snorkelen

Van parelmoergekleurde vissen, felblauwe Dory’s tot kleine pijlinktvissen en gevaarlijke zee-egels. We kijken onze ogen bijna uit onze snorkels en liggen uren in het water. Maar we willen meer! Om andere stranden en de beste snorkelplekken van Curaçao te ontdekken, gaan we met een auto op pad. De eerste bestemming is Westpunt, het meest noordelijke gedeelte van het eiland. Op advies van een local hopen we bij Playa Piscado zeeschildpadden te zien. Gewapend met een GoPro en snorkels liggen we een tijd in het water zonder dat er iets gebeurt. Dan verschijnt er plotseling een schaduw in de blauwe diepte. En er volgen meer. Meerdere zeeschildpadden zwemmen daar zo rustig en onbevreesd rond dat je ze van heel dichtbij kunt observeren. Weer terug op het strand zijn we allebei stil van deze magische ervaring.

Snorkelen met zeeschildpadden op Curaçao.

De mooiste stranden

Onze volgende stop is Grote Knip, een van de mooiste stranden van Curaçao. Het is een schitterende baai met felblauw water. Maar ook drukker dan Playa Piscado. De strandbedjes liggen vol met zonnende toeristen en locals komen hier bijeen om te picknicken. Ondanks het verleidelijke water besluiten we verder te rijden om de rust op te zoeken. We gaan naar Playa Lagun. Dit kleine strand ligt tussen twee kliffen en grenst aan een groenblauwe zee. Ook hier heb je grote kans om zeeschildpadden te spotten. Met een verse ananas shake nestelen we ons op een strandbedje en nemen we het mooie plaatje in ons op. Daarna rijden we door naar het populaire strand van Porto Mari. Bij de plaatselijke beachbar zoeken we een plek in de schaduw op. Met een voldaan gevoel en verkoelend drankje blijven we hier totdat we de zon in de zee zien zakken.

Een prachtige zonsondergang op Curaçao.

Deze blog lees je ook op Nextdestination.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

%d bloggers liken dit: